WEBINAR
Omni-Channel Customer Service
Ikke gå glipp av vårt gratis webinar! Ta kundeservicen din til neste nivå og finn ut mer om Omni-Channel kundeservice.

12e juni, kl. 13.00
Meld deg på gratis
OMNI-CHANNEL KUNDESERVICE WEBINAR
Ta neste steg!
Dette webinaret er for deg, som er kundeservicesjef i en organisasjon som håndterer flere ulike supportkanaler. Mange bedrifter savner strategi og verktøy for å kunne effektivt holde styr på flere supportkanaler samtidig, og kundebehandlerne må hoppe mellom verktøyene. I løpet av webinaret vil vi vise i praksis hvordan Freshworks sine produkter gjør hverdagen enklere, og samtidig gir brukere en fullstendig oversikt over kunder og leads, uansett hvilken supportkanal de bruker for å ta kontakt med dere. Kort sagt, en ekte Omni-Channel! Er du og teamet ditt klare til å ta neste steg og løfte kundeservicen din ett nivå opp? Meld deg på her!

Hvordan ser deres kundservice ut?
Uavhengig av hvilken bransje dere jobber i, forventer kundene deres at dere er tilgjengelige og kan hjelpe dem raskt når de tar kontakt. Dette er jo en selvfølge, tenker vi. Dessverre viser undersøkelsen at så mye som 80% av bedrifter mener at de tilbyr utmerket kundeservice, mens kun 8% av kunder er enige med dette. Det skal ikke spille noen rolle om de ringer, sender en e-post, kontakter dere via sosiale medier eller chat på deres hjemmeside. Det er kunden som velger hvilken supportkanal som passer dem best på et bestemt tidspunkt.

Vi vil vise hvordan dere kan bli bedre!
Under webinaret vil Jenni fra Swedbyte vise hvordan verktøy fra Freshworks fungerer sømløst sammen og gjør det mulig å sette opp en effektiv og enkel Omni-Channel kundeservice. I løpet av en time vil dere få se en demonstrasjon av hvordan Freshdesk, Freshchat og Freshcaller integreres med hverandre for å danne et holistisk bilde av kommunikasjonen med kunden. Verktøyet gjør det mulig for deg å møte kunder i flere kanaler: email, kundeportal, telefon, Facebook, Instagram - you name it!
Webinaret ledes av
Jenni
Freshworks Product Expert at Swedbyte
Marcus Landgren
Freshworks Product Expert at Swedbyte
Om Swedbyte
Swedbyte er Freshworks sin eksklusive partner i Norden og har solid erfaring i kundeservice indenfor flere ulike bransjer.Vi er eksperter på det nordiske markedet og tilbyr implementering, konfigurering, opplæring og support. Noen av våre kunder i Norden er Åhlens, Plantagen, Svenska Turistföreningen mfl.
Meld deg på for å lære mer om Omni-Channel og Freshworks sine produkter!
Made on
Tilda