AFTER (HOME) WORK

med Swedbyte och bl. a Åhléns

Varmt välkommen till vår digitala After Work där du enkelt deltar online och får chansen att mingla och dela erfarenheter med andra ledare inom kundservice!

8:e maj kl. 16.00
AFTER (HOME) WORK med Swedbyte och bl. a Åhléns
Varmt välkommen till vår digitala After Work!
Vi får hitta nya sätt att umgås med våra branschkollegor i tider som nu. För visst är det för många av oss business as usual?

Det är just det vi ska prata om på fredagen den 8:e maj. Hämta valfri dryck och koppla upp dig på vår After Work – ett perfekt tillfälle att utbyta erfarenheter med andra inom kundservice.

Detta event riktar sig till dig som är ledare inom kundservice och som gillar att socialisera med andra. Vi på Swedbyte kommer att hålla i After Work:en och inledningsvis samtala med ett par av våra kunder. Johanna Linder, kundservicechef på Åhléns och Jessica Lööw Kannebäck från Liber, är ett par av de som generöst kommer att dela med sig kring hur deras situation ser ut just nu.

Vi kommer att på förhand skicka ut ett antal frågor till de som anmäler sig för att se till att minglet flyter på under den timme vi spenderar tillsammans. Dessa frågor återkommer du som deltagare med svar på och vi på Swedbyte kommer därefter att moderera After Work:en.

Frågeställningar vi kommer beröra:
- På vilka sätt påverkas kundservice i dessa tider? Vilka lärdomar kan vi dra redan nu?
- Hur funkar det när alla i teamet jobbar hemifrån?
- Hur leder man sitt team på distans?
- Vilka verktyg underlättar kommunikation både internt och med kunder?
- Kan man ha trevligt på jobbet även om man inte ses på kontoret?

Vi kommer dessutom att agera lekledare - för vad är en After Work utan lite kul aktiviteter? Oroa er inte, det är mycket enkelt att delta och vi lovar att det blir en kul stämningshöjare inför helgen ("kom igen, det blir kul!").

Missa nu inte att registrera dig och säkra din plats på världens bästa After (Home) Work - och gör det snabbt, för antalet platser kommer att vara begränsat för att alla ska kunna göra sig hörda.
Se till att anmäla dig redan nu!
Om Swedbyte
Swedbyte är ett kundnära företag med huvudkontor i Stockholm. Vi grundades 2011 och arbetar tätt tillsammans med våra partners, där ibland Freshworks, Asana och Google. I vårt partnerskap erbjuder vi bl. a konsulttjänster, supportavtal på svenska, utvecklingstjänster och fakturering i SEK. Med många år inom branschen har vi lyckats bygga upp ett brett nätverk med kunder som Åhléns, Interflora, Svenska Turistföreningen och Ownit. Tveka inte att kontakta oss om du är intresserad av en demo eller mer information kring kundserviceverktyg: info@swedbyte.se

Fullständiga införandeprojekt
Vi erbjuder fullständiga införandeprojekt kring verktyg inom kundservice, onsite eller remote. Vi kan skräddarsy projektet enligt era behov och oftast håller vi oss under två veckors projekttid.
Support och utbildningar
Våra expertkonsulter genomför utbildningar inom kundservice och vi kan erbjuda supportavtal på de nordiska språken.
Integrationer
Med utvecklare in-house kan vi bygga integrationer mellan de kundservice-verktyg ni använder.
Ett urval av Swedbytes kunder
Kontakt
+46 8 446 80 363
info@swedbyte.se
Made on
Tilda